Kenyrlngos (langall, pompos) hagyomnyosan
Hozzvalk:
- 1,0 kg finomliszt (Bl 55)
- 30 g friss lesztõ
- 1 csipet cukor
- 1 ek s
- 500ml vz
Feltt:
- 25dkg fõtt hsos csszrszalonna
- 2 db kzepes lilahagyma
- 30 dkg sajt (trapista vagy pannnia zls szerint)
- 450 ml tejfl
Elkszts
Az lesztõt 150ml langyos vzben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet s a st elkeverjk, s mlyedst ksztnk a kzepbe. Ebbe ntjk az lesztõs vizet, majd tovbbi langyos vz (~350ml) hozzadsval gppel (kenyrstõ gp, dagaszt funkci 30perc), vagy kzzel bedagasztjuk. A tszta akkor j, ha sima, nem ragad, viszonylag lgy. Pr percig kelesztjk, majd kb. 1 cm vastagsgra kinyjtjuk. A tsztt tepsbe tesszk (kt tepsre val), majd felfûttt kemencben 5 percig elõstjk. Kivesszk, megkenjk a tejfllel, megszrjuk kis kockra vgott szalonnval, szeletekre vgott hagymval, majd reszelt sajttal bebortjuk. Kemencben 20-25 percig (amg megpirul a sajt) kszrestjk.
 |