Hty
Egy diszn belssgei (vr, td, lp, szv), 2,5 kg disznhs, 1,5 kg rizs, 25 dkg zsr, 1 kg vrshagyma, ftt szalonna, s, bors, paprika, szegfszeg, majornna, trt kapormag, csombor.
"A sval elkevert vrt kihtjk, majd szitn tszrjk. A tdt, szvet, lpet s aprbb kis vres hsokat addig fzzk, amg a villa knnyen belemegy. Akkor kiss kihtjk s ledarljuk. A disznhst a rizzsel a td fzvizbl vett b lben puhra fzzk. A vrshagymt apr kockkra vgva zsrban megpuhtjuk. Hozzadunk a vr slynak harmadrszt kitev, apr kockkra vgott ftt szalonnt s sszedolgozzuk. A vrt langyos fvlvel hg ppp dolgozzuk, majd fszerezzk: trt borssal, paprikval, szegfszeggel, majornnval, trt kapormaggal, csomborral, kevs sval (a vr ugyanis mr ss). Lazn a hurkba tltjk. Forr vzben igen csendes tzn kb. 20 percig fzzk, amg tvel megszrklva, tiszta zsros l nem jn ki belle."
|